ZZP-intermediairs zijn wars van risico

ButtonVolledige webstie

 

 

ZZP-intermediairs verdienen de kost met het bemiddelen tussen zzp’ers en de uiteindelijke opdrachtgevers. Deze activiteit legt de bemiddelaars geen windeieren. Door de concentratie van de opdrachten bij bemiddelaars verloopt het proces van samen brengen van zzp’ers en opdrachtgevers wat soepeler.  De nieuwe wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties gooit ineens roet in het eten. De bemiddelaars moeten, als de wet ook de de eerste kamer wordt aangenomen zelf het ondernemerschap van de zzp’-ers gaan beoordelen. Bij een onjuiste beoordeling lopen de intermediairs nu het risico dat zij worden geconfronteerd met aanslagen loonheffingen. Zij zijn daarvoor niet gevrijwaard.

De intermediairs beroepen zich nu bij de Belastingdienst op het ontstaan van een onwerkbare situatie. Hun beroepsorganisaties NBBU en Bovib roepen staatssecretaris Wiebes op om voor hen een werkbare situatie te creëren. Ook zouden zzp’ers, aldus deze organisaties, beter beschermd moeten worden. Zij gaan er daar echter aan voorbij dat het risico voorheen alleen bij de zzp’er lag ( VAR-gerechtigde), maar dat het risico nu gedeeld wordt tussen ZZP’er, opdrachtgever en eventueel bemiddelaar.  Ook vergeten de organisaties dat er eigenlijk niets verandert aan de inhoudelijke beoordeling. Alleen de procedures worden anders.

Een wat overtrokken reactie van NBBU en Bovib dus. Zij lijken alleen maar wars van risico’s en wie is dat eigenlijk niet?

ButtonVolledige webstie

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*