BTW op kassabon is meestal aftrekbaar

ButtonVolledige webstie

 

 

Als btw-plichtige ondernemer kun je de btw op je aankopen als voorbelasting aftrekken. Je kunt je aftrek claimen door in je boekhouding een factuur op te nemen, die voldoet aan de de gestelde factuureisen. Tot die eisen behoort natuurlijk dat het bedrag van de btw op de factuur moet worden vermeld, maar ook dat jouw naam-adres-woonplaats gegevens er op worden vermeld.

Maar hoe zit het dan met de btw een kassabon waar je naam etc. niet op staan vermeld. Daarvoor is een aparte regeling getroffen, tenminste als het totaal bedrag niet hoger is dan € 100 inclusief btw. In dat geval is een vereenvoudigde factuur voldoende. Deze vereenvoudigde factuur moet dan de volgende gegevens bevatten:

  1. Datum
  2. NAW van de leverancier of dienstverrichter
  3. Welke goederen en diensten zijn geleverd
  4. Gegevens waaruit het betaalde btw blijkt of berekend kan worden.

Benzinebonnen

benzineVoor brandstof bonnen geldt de grens van € 100 niet. Dus in dat geval mag de btw ook afgetrokken worden als het betaalde bedrag meer dan € 100 is. Maar dan geldt als extra voorwaarde gesteld dat de betaling traceerbaar is naar jou als afnemer. Dat kan bijvoorbeeld door met bankpas, creditcard etc te betalen. Dan kan via de bankmutaties worden afgeleid dat de benzine bon daadwerkelijk door jou werd voldaan.

Vermijd dus contante betalingen !

ButtonVolledige webstie

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*