Belastingdienst publiceert de eerste VAR vervangende voorbeeldovereenkomsten

ButtonVolledige webstie

 

We lieten het al eerder weten. De VAR gaat verdwijnen en wordt vervangen door een aantal model overeenkomsten. De Belastingdienst gaat deze model overeenkomsten beoordelen en publiceren. Als opdrachtgevers en opdrachtnemers een model overeenkomst gebruiken voor het regelen van hun werkzaamheden én als ze zich in de uitvoering houden aan de bepalingen van de overeenkomst mag de opdrachtgever er van uit gaan dat er geen loonheffingen ingehouden en afgedragen hoeven te worden.

Inmiddels is de Belastingdienst begonnen met het beoordelen en publiceren van de goed gekeurde overeenkomsten. De eerste voorbeeldovereenkomsten hebben betrekking op een coördinerend stralingsdeskundige en op een gastdocent masterclass. De Belastingdienst publiceert de model overeenkomsten op haar website. In de komende maanden zullen er nog vele voorbeeldovereenkomsten worden gepubliceerd.

Wilt u uw eigen overeenkomst laten toetsen door de Belastingdienst dan kan dat natuurlijk ook. Wij helpen u graag met het maken van een concept en bij het ter beoordeling voorleggen aan de Belastingdienst.

ButtonVolledige webstie

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*